Nieuw bezoekersrecord en een schitterende toekomst voor SpaItalia !

 

Een Lamborghini Diablo cruisend op de snelweg in de richting van de Ardennen, oude en nieuwe Fiat 500's aan de afslag naar Francorchamps, Ferrari's 308 en 488 die door de stad trekken, een groep Ducati Multistrada Enduro's die vertrekken om de regio te ontdekken, het was zonder twijfel Italië-tijd afgelopen zondag in Spa-Francorchamps! En aangezien ook de zon de uitnodiging van DG Sport had aanvaard, werd een nieuw bezoekersrecord gevestigd tijdens de 2019 editie van SpaItalia, een evenement ter ere van oude en nieuwe Italiaanse twee- en vierwielers...

"SpaItalia 2019 kan worden ingedeeld in de categorie van de grand cru's", zegt Florian Jupsin, één van de managers van DG Sport. Niet alleen het publiek heeft geprofiteerd van het mooie weer om door de paddock te wandelen en honderden modellen te ontdekken die aan de basis liggen van de meest prestigieuze merken in automobielgeschiedenis, op het circuit was ook alles volzet, de auto- en motosessies kenden een gigantisch succes.. "

Fiat, Abarth, Ducati, de importeurs hebben zich niet vergist door officieel vertegenwoordigd te zijn op het mooiste circuit ter wereld. De tentoonstelling van de verschillende emblematische modellen van het merk Abarth, dat dit jaar zijn 70-jarig bestaan ​​viert, werd ten zeerste gesmaakt en heeft duidelijk méér dan één fotograaf en souvenirjager weten te bekoren. De 'Best of Show', een elegantiewedstrijd met een vleugje Italië, toonde Abarth's van vroeger en nu, maar ook een zeer mooie Lancia in de categorie 'Youngtimer'. Een evenement binnen het evenement dat op een perfecte manier de gezelligheid van de dag weerspiegelde.

En dan de parades, vaak een unieke gelegenheid voor eigenaars van Italiaanse auto's en motorfietsen om de 7 km van het 'mooiste circuit ter wereld' eens te beleven. Met bijna 150 Vespa's in een opzwepende sfeer, ging deze nieuwe parade met ronkende motoren van start, terwijl de Parata Italiana opnieuw een fantastische file veroorzaakte in de paddock, er was een kwartier nodig om iedereen op het circuit te krijgen ! Magisch ...

"Zoals we weer hebben kunnen constateren, bevalt de SpaItalia-formule bij het publiek en DG Sport zit alweer boordevol ideeën voor de toekomst", zegt Florian Jupsin. Het doel is duidelijk om het accent op de animaties te zetten, om zo de zone van activiteiten nog veel meer uit te breiden, om een ​​zo breed mogelijk publiek te bereiken. De bal ligt in ons kamp ! In elk geval, bedankt iedereen voor de deelname, en tot gauw ! "

De afspraak is al gemaakt medio juni 2020 voor de verderzetting van een verhaal dat niet echt zoals de andere is ...